Valdybos narys E. Morkevičius: dėl retransliacinių antenų įrengimo

Valdybos narys E. Morkevičius: dėl retransliacinių antenų įrengimo

Pateikiame sodų bendrijos Valdybos nario Edmundo Morkevičiaus laišką dėl retransliacinių antenų įrengimo.

Sveiki gerb. valdybos nariai, kadangi dėl COVID 19 karantinas, susirinkti kol kas negalime, taigi turėdamas laiko pasidomėjau, o kokia gi teisinė bazė, kuri reguliuoja tą mūsų bendrijos diskusinį klausimą . 

Retransliacinių antenų pastatymas ant vandens bokšto. Aš radau kelis teisės aktus, kurie reglamentuoja šį klausimą. Mūsų bendrijos narys A . Pereckas primygtinai reikalavo, kad pasidomėčiau, panaršytčiau GOOGLE apie tai . Jis minėjo, kad reikia gauti bent 300 ( t.y. daugiau negu pusės ) bendrijos narių sutikimą retransliacinių antenų pastatymui. LR Seimo teisės aktų bazėje radau tokį LR Telekomunikacijų Įstatymą, kuris reikalavo kad ant statinių, statant ryšio retransliavimo antenas, būtinas statinio savininko sutikimas. Bet šis Įstatymas nustojo galioti nuo 2004.05.01, kai Lietuva įstojo i Europos Sąjungą.Kitų Įstatymų, nustatančių kažkokias specifines sąlygas, retransliacinių antenų pastatymui ant statinių, nėra.

Buvo man paminėtas ir LR daugiabučių gyvenamųjų namų bendrijų įstatymas. Tiesa, iki 2017 m. Įstatyme galiojo nuostata, kad statant tokias antenas reikalingas to namo bendrijos ar jos valdybos sutikimas kas, manau, praeityje iššaukė nemažai ginčų tarp gyventojų ir antenų statytojų. Matomai, ne be kažkieno pastangų, ši nuostata nuo 2017.01.01 iš šio Įstatymo irgi išnyko.

Telefonu kalbėjausi su viena specialiste iš Visuomenės sveikatos centro, ji irgi patvirtino, kad dabar nėra jokių teisės aktų, reikalaujančių tiek daugiabučiuose gyvenamuosiuose namuose gyvenančių žmonių, tiek ir aplink kažkokį statinį, kaip mūsų vandens bokštas, gyvenančių bendrijos narių parašų.

Manau, kad mano mintys turėtų būti paskleistos per bendrijos internetinę svetainę, gal tai padėtų nuimti nuo kai kurių mūsų bendrijos narių abejones dėl bendrijos valdybos veiksmų, sudarant sutartį su TELIA , dėl retransliacinių antenų pastatymo ant vandens bokšto, teisėtumo.

Pagarbiai,
Edmundas
Valdybos narys

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.